Andere invulling voor project Stationsstraat gezocht

Publicatiedatum: 13-12-2018

Zorgpartijen Syndion, De Lange Wei, ouderinitiatief Stichting Place4Me en woningcorporatie Fien Wonen startten in 2017 een verkenning naar een kleinschalig woonzorggebouw aan de Stationsstraat in Hardinxveld-Giessendam. Gebleken is dat de ontwikkeling in de huidige samenwerking niet haalbaar is.

In het te ontwikkelen woonzorggebouw zouden meerdere (bijzondere) doelgroepen een plek krijgen. Als potentiele afnemers participeerden Syndion, De Lange Wei en ouderinitiatief Place4Me. Woningcorporatie Fien Wonen nam deel als investeerder en toekomstige verhuurder van het vastgoed.

Elisabeth ter Borg (directeur-bestuurder van woningcorporatie Fien Wonen): “De Stationsstraat is een prachtige locatie met een zorgbestemming vlak bij het centrum. Voor onze eigen doelgroep hebben we geconstateerd dat we samen met de zorgpartijen geen aanbod kunnen ontwikkelen dat financieel haalbaar is. Voor mensen met hogere inkomens is er duidelijk behoefte aan een zorgaanbod in Hardinxveld-Giessendam. Maar zij zijn wettelijk weer geen doelgroep van Fien Wonen.” Daarnaast leent de locatie zich voor ontwikkeling van appartementen, waarvan de corporatie  er echter al genoeg in haar bestand heeft in Hardinxveld-Giessendam. Syndion en De Lange Wei zien zelf geen mogelijkheden om het risico van leegstand te dragen. Place4Me heeft inmiddels andere huisvesting gevonden in het te transformeren kantoorgebouw van Fien Wonen.

Verder beraad

Partijen besloten na genoemde conclusies gezamenlijk het project stop te zetten. Fien Wonen beraadt zich nu over de verdere ontwikkeling van deze locatie. Voor de gesignaleerde zorgbehoefte van de sociale doelgroep kijken Syndion, De Lange Wei en Fien Wonen naar eventuele mogelijkheden in de woningvoorraad van Fien Wonen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden